Over Werner Mannaers

Kunstenaar Werner Mannaers woont en werkt in Antwerpen. Hij maakt sinds de jaren '80 schilderijen in olieverf en acryl maar gaat ook andere media niet uit de weg. Zijn improviserende werkwijze laat ruimte voor speelse associaties van motieven, tekens en taal. Tijdens de laatste 30 jaar is Mannaers uitgegroeid tot een sleutelfiguur in de wereld van de hedendaagse schilderkunst. Zijn werken zijn te vinden in particuliere en institutionele collecties zoals bijvoorbeeld het S.M.A.K, dat in 2008 een grote solotentoonstelling van Mannaers' werk presenteerde. Zijn geschilderde composities met bloemen zijn het onderwerp van het boek 'We are not talking about the Sex Pistols' (2021).

Recentste boek

We are not talking about the Sex Pistols

'We are not talking about the Sex Pistols' presenteert meer dan 250 composities met bloemen geschilderd door Werner Mannears. Mannaers omsluit in zijn gouaches meerdere kunsthistorische referenties, die hij linkt aan filosofische quotes en elementen uit de popultuur. Door middel van die 'sampling' techniek creëert de kunstenaar een multidimensionale context die hem is staat stelt om de vaak existentiële thematiek te temperen met ironie en humor. Mannaers is fervent liefhebber van literatuur en poëzie en begon vele jaren geleden met het verknippen van zijn boekencollectie: elke avond liet hij zijn bibliotheek achter met steeds meer rondslingerende snippers. Zijn werk resulteerde in een amalgaam van historische, literaire en persoonlijke referenties, waarbij zijn intuïtieve werkproces ruimte laat voor speelse associaties tussen motieven, symbolen, betekenissen en taal. Eerder dan zijn werkwijze te verhullen, incorporeert Mannnaers deze methode van 'trial and error' in zijn visuele beeldtaal.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Werner Mannaers

Werner Mannaers stelt zijn boek 'We are not talking about the Sex Pistols' voor

6/11/2021

14:00

Beeldend kunstenaar Werner Mannaers vertelt over zijn creatief proces en de vele referenties die terug te vinden zijn in zijn werken.

Bekijk details