Over TRANS architectuur | stedenbouw

TRANS architectuur | stedenbouw is een ontwerpbureau uit Gent dat in 2011 werd opgericht door architecten Bram Aerts en Carolien Pasmans, die een groep getalenteerde en gemotiveerde architecten en stedenbouwkundigen samenbrachten. In korte tijd wist TRANS een sterke reputatie op te bouwen in de voorhoede van een veelgeprezen generatie Vlaamse ontwerppraktijken. Het bureau ontwierp het indrukwekkende Leietheater in Deinze, in samenwerking met het Brusselse V+, en won recent de wedstrijd om het Gentse designmuseum van een nieuwe vleugel te voorzien. Het ontwerp voor het Leietheater vormt het onderwerp van het boek 'As a Theatre' (2020).

Recentste boek

As a Theatre

Het boek 'As a Theatre' beschrijft het ontwerpproces en de realisatie van het Leietheater Deinze van 2012-2019. De architectenbureaus TRANS en V+ sloegen de handen in elkaar en stelden tijdens de ontwerpcompetitie voor het nieuwe theater een alternatieve locatie voor aan de opdrachtgever. Op die manier creëerden ze ruimte voor een ruim park dat zich uitstrekt tot aan de Leie. Bovendien werd het Leietheater op belangrijke visuele assen geplaatst, waardoor het prominent aanwezig is in de stad. Daarnaast vormt het theater een omkadering voor het Museum van Deinze en de Leiestreek, dat voordien verloren ging in de open ruimte maar nu opnieuw deel uitmaakt van het culturele hart van Deinze.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met TRANS architectuur | stedenbouw

Ontwerpbureau TRANS architecten | stedenbouw vertelt over 'As a theatre'

7/11/2021

15:00

Een gesprek tussen TRANS-architect Bram Aerts en architecte Jolien Naeyaert over de realisatie van het Leietheater in Deinze en de nieuwe vleugel van het Design Museum.

Bekijk details