Over Sam De Graeve

Sam De Graeve studeerde Germaanse talen, gaf les, schreef en tekende voor allerhande kranten, tijdschriften en televisieprogramma's. Hij werkte bij zowat alle televisiezenders, onder andere als eindredacteur van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Met 'De waanzin van het detail', een documentaire over de schilder Sam Dillemans die hij maakte met regisseur Luc Lemaître, won hij in 2008 de Fipa D'Or. Hij was van 2010 tot 2011 hoofdredacteur van het blad Humo. Na zeventien jaar bij Woestijnvis werd hij in 2018 uitgever bij Borgerhoff & Lamberigts. Recent bracht hij zijn literair debuut 'Dag vader,' uit.

Recentste boek

Dag vader,

Jan De Graeve maakte met zoon Sam een reis langs de 117 kilometer lange muur die keizer Hadrianus een slordige 1900 jaar geleden liet bouwen in Brittania. Een wandeltocht van een zeventiger en een veertiger, een vader en zijn zoon. Tijd zat om het te hebben over de liefde, het leven en de dood. Maar is alles gezegd bij thuiskomst? Sam vindt van niet. En schrijft zijn vader een brief, zoals Franz Kafka het hem voordeed. Die laatste durfde zijn brief niet opsturen en gaf hem aan zijn moeder, die hem ook niet overhandigde, hij werd pas jaren na het overlijden van vader en zoon gepubliceerd. Ook deze auteur durft de brief niet rechtstreeks te sturen en gaf hem aan zijn uitgever. Benieuwd of hij de geadresseerde bereikt.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Sam De Graeve

Sam De Graeve vertelt over 'Dag vader,'

7/11/2021

14:30

Een gesprek tussen uitgever-auteur Sam De Graeve en Anne-Sophie Moerman over de wandeltocht die De Graeve met zijn vader maakte langs de Muur van Hadrianus, en het boek dat daaruit voortvloeide.

Bekijk details

Sam De Graeve signeert

7/11/2021

12:30

Een signeersessie door uitgever en auteur Sam De Graeve van de brief aan zijn vader 'Dag vader,'.

Bekijk details

Literaire openingsavond 9000 Boeken

5/11/2021

20:30

Een wervelende openingsavond vol literair plezier, gepresenteerd door Joris Hessels.

Bekijk details

Sam De Graeve vertelt over 'Dag vader,'

7/11/2021

10:00

Een gesprek tussen uitgever-auteur Sam De Graeve en journaliste Sarah Vankersschaever over de brief die De Graeve schreef aan zijn vader, na een wandeltocht van zo'n 117 kilometer die vader en zoon samen maakten.

Bekijk details

Sam De Graeve signeert

6/11/2021

12:30

Een signeersessie door uitgever en auteur Sam De Graeve van de brief aan zijn vader 'Dag Vader,'.

Bekijk details