Over Morgane Gielen

Morgane Gielen is zelfstandig fotografe en runt haar eigen brandingstudio voor creatieve ondernemers: 'More To Morgane'. Ze was in 2017 een van de finalisten van de Olympus Young Talent Awards en won een jaar later de Belgische Metro Photo Challenge. In 2015 startte ze met het fotoproject 'No Babes', dat op allerlei creatieve manieren taboes in vraag stelt, een stem wil geven aan mensen die vaak klein gehouden worden door de huidige idealen binnen deze maatschappij, en de mentale gezondheid van jongeren wil bevorderen. In 2021 bracht ze het gelijknamige fotoboek 'No Babes' uit.

Recentste boek

No Babes

In dit unieke boek worden de schoonheidsidealen en taboes binnen de maatschappij in vraag gesteld. Anderhalf jaar lang fotografeerde Morgane tal van mensen die een moeilijk bespreekbaar verhaal met zich meedragen. De modellen poseerden zonder make-up, in onderkledij of zijn artistiek naakt. Deze pure, kwetsbare foto’s staan in sterk contrast met de foto’s uit de high-fashion shoots die ook in het boek aan bod komen. Ondanks de indrukwekkende setting vertellen ook deze foto’s het verhaal van een chronische ziekte, genderfluïditeit of andere zogezegde 'buitenbeentjes'. Dit boek geeft een stem aan zij die zich klein voelen of net buiten de maatschappij vallen. De boodschap is: 'Jullie zijn niet alleen!' Met haar 'No Babes'-project wil Morgane Gielen moeilijke thema’s bespreekbaar maken en mensen verbinden met elkaar. De lezers van dit boek en de bezoekers van de expositie die eraan verbonden is, worden via de foto’s en verhalen aangemoedigd om toleranter te zijn tegenover diversiteit in alle mogelijke vormen.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Morgane Gielen

Morgane Gielen exposeert

7/11/2021

11:00

Een expo van fotografe Morgane Gielen, die foto's uit haar taboedoorbrekende project 'No Babes' tentoonstelt.

Bekijk details

Morgane Gielen exposeert en vertelt over 'No Babes'

6/11/2021

14:30

Een doorlopende expo en een lezing van fotografe Morgane Gielen over 'No Babes': haar fotoproject met atypische modellen.

Bekijk details