Over MER.

In 2005 werd MER., toen nog onder de naam MER. Paper Kunsthalle, opgericht door uitgever en grafisch ontwerper Luc Derycke als een platform om de mogelijkheden van het boek als tentoonstellingsruimte te onderzoeken en verder uit te bouwen. In tegenstelling tot klassieke kunstcatalogi, die sinds hun ontstaan vaak vrij dogmatisch en academisch opgevat werden met als doelstelling te catalogiseren of te herinneren, probeert MER. – als 'papieren kunsthal' – boeken op te vatten als een onafhankelijke en oprechte plek om kunst tentoon te stellen. Ze zet hiermee een traditie verder die al leeft onder kunstenaars sinds Dada. Sinds de oprichting produceerde en cureerde MER. al meer dan 400 boeken met zowel gevestigde als minder gevestigde waarden in de kunst- en architectuurwereld. Daarnaast werden ook tentoonstellingen gecureerd onder de naam MER. Station, die de positie van het boek als kunstwerk in de publieke of tentoonstellingsruimte onderzochten, en werd het experimenteel platenlabel AudioMER opgericht. Eind 2018 werd MER. opgenomen in de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, waar het als kunstimprint zijn activiteiten verder zet.

Recentste boek

Enkele van de meest recente MER.-boeken zijn 'A depth most would drown in' van Elisa Maenhout, 'Quelle aventure!' van Jacqueline Mesmaeker, 'Eccstatic' van Ory Dessau en Thibaut Verhoeven, 'We are not talking about the sex pistols' van Werner Mannaers en 'Buero Kofink Schels – In Practice' van onder andere Sebastian Kofink, Harold Fallon en Benoît Vandenbulcke.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met MER.

MER. Massive Relaunch & Raffle 2.0

7/11/2021

11:00

Een spectaculaire boekententoonstelling en -verkoop van art imprint MER. in Kunsthal, doorlopend toegankelijk op zaterdag en zondag.

Bekijk details

MER. Massive Relaunch & Raffle 2.0

6/11/2021

11:00

Een spectaculaire boekententoonstelling en -verkoop van art imprint MER. in Kunsthal, doorlopend toegankelijk op zaterdag en zondag.

Bekijk details