Over Lieven Annemans

Prof. Dr. Lieven Annemans is hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent. Hij vervulde gedurende acht jaar de functie van voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en tussen 2000 en 2003 was hij kabinetsmedewerker van toenmalig minister Frank Vandenbroucke. Naast meer dan driehonderd wetenschappelijke publicaties is hij auteur van de boeken 'De prijs van uw gezondheid' (2014), 'Je geld of je leven in de gezondheidszorg' (2016), 'Health economics for non economists' (2018) en het recente 'Geluk vinden zonder het te zoeken' (2021).

Recentste boek

Geluk vinden zonder het te zoeken

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen onder ons verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen we dingen waarvan we denken dat het ons goed doet. Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk zonder zich te bekommeren om hun omgeving en beseffen vaak te laat dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen dan weer nagenoeg geen kansen op een goed bestaan. Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk. We kunnen samen het geluk vinden zonder het te zoeken. En dat is essentieel. Want in een samenleving met een hoog geluksniveau leeft men gemiddeld langer, gezonder en beter, en is er ook minder geweld, haat en criminaliteit. Er zijn zowel kleine als grote dingen in ons leven die ons ware geluk bepalen en waar wij als samenleving en als individu vat op hebben. Een gelukkig bestaan wordt zo een positieve nevenwerking van ons gezamenlijke denken en handelen. Dit boek is daarbij een metgezel. Voor iedereen.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Lieven Annemans

Lieven Annemans signeert

7/11/2021

14:30

Professor in de gezondheidseconomie Lieven Annemans signeert zijn inspirerende boek 'Geluk vinden zonder het te zoeken'.

Bekijk details

Lieven Annemans vertelt over 'Geluk vinden zonder het te zoeken'

7/11/2021

16:30

Een lezing van professor in de gezondheidseconomie Lieven Annemans over hoe we als individu en maatschappij vat hebben op ons ware geluk.

Bekijk details