Over Karel Van Keymeulen

Journalist Karel Van Keymeulen begon zijn carrière bij De Gentenaar en Knack en schreef nadien jarenlang voor Het Nieuwsblad. Hij was ook 24 jaar jazzrecensent bij De Standaard en werkte mee aan vele cultuurprogramma's voor Radio 3/Klara. Tijdens de live-uitzendingen vanop Jazz Middelheim is hij al enkele jaren een graag geziene praatgast. Doorheen de jaren zag, ontmoette en sprak Van Keymeulen talrijke grootheden uit de jazzwereld, onder meer Ornette Coleman, Art Blakey, Wynton Marsalis, Chet Baker, Cécile McLorin Salvant en Archie Shepp. Mede dankzij al die ontmoetingen bracht hij in 2021 'All that jazz' uit.

Recentste boek

All that jazz

Wat ongeveer een eeuw geleden begon in de straten en cafés van New Orleans als een mix van Afrikaanse muziek, ingevoerd door de slaven, en Europese invloeden, is uitgegroeid tot een internationale en wijdvertakte muziekstijl met tal van subgenres: van de swing over de bebop en freejazz, tot de cooljazz of de jazzfusion. Want de grootste genieën van de twintigste eeuw zijn geen cineasten, schilders, wetenschappers of schrijvers. Het zijn jazzmuzikanten. Auteur Karel Van Keymeulen selecteerde 50 iconische jazzstukken en licht ze in detail toe in dit boek. Van Miles Davis tot Ambrose Akinmusire, elk stuk wordt in de historische context geplaatst. 'All that jazz' is een boek waar elke muziekliefhebber weken mee zoet kan zijn, onderverdeeld in moods, voor elk moment.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Karel Van Keymeulen

Karel Van Keymeulen vertelt over 'All that Jazz'

7/11/2021

10:30

Een lezing van jazzrecensent en muziekjournalist Karel Van Keymeulen over de legendarische verhalen die schuilgaan achter enkele iconische jazznummers.

Bekijk details