Over Joris Hessels

Joris Hessels studeerde af in 2003 aan de opleiding Drama van het RITCS in Brussel. Hij acteerde in verschillende theaterproducties en televisieseries. Samen met zijn vriend en mede-acteur Dominique Van Malder trok hij voor het Canvasprogramma 'Radio Gaga' met een mobiele radiostudio naar plekken in België waar mooie en ontroerende verhalen te rapen vielen. Hessels was ook het gezicht van 'De Weekenden' (2018 en 2021) en 'Gentbrugge' (2020) en acteerde in onder andere 'Geub' (2019) en 'Albatros' (2020). Samen met psychiater Uus Knops bracht hij in 2021 'Een klein afscheid' uit.

Recentste boek

Een klein afscheid

Afscheid nemen bestaat niet, zo zong Marco Borsato het en misschien heeft hij wel gelijk. Hoewel we voelen dat we soms afscheid moeten nemen van mensen, blijkt dat in realiteit knap lastig. En dan bedoelen we voor één keer niet het afscheid van mensen die er niet meer zijn, maar van hen die er wel nog zijn. Levend afscheid. Zoiets. In 'Een klein afscheid' kijkt Joris Hessels naar de vele vormen van afscheid nemen. De talloze jeugdkampen waaraan je schoorvoetend begint maar die steeds het toneel worden van hartverscheurende taferelen. Of de lange stoet van ex-lieven, jeugdvrienden en oude schoolgenoten. Allen zijn ze ergens in ons hoofd en hart blijven hangen als onafgeronde levens die niet het afscheid hebben gehad dat ze wel verdienen. Of spreekt Joris alleen voor zichzelf ? Hij is vast niet de enige die moeilijk punten zet, hoewel hij wel degelijk inziet waar die leestekens des levens moeten komen. In twaalf ontmoetingen gaat Joris Hessels, samen met psychiater Uus Knops, op zoek naar de knelpunten van afscheid nemen. Wat hij tegenkomt is schoonheid, genegenheid en steeds weer de onmacht om elkaar vaarwel te zeggen.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Joris Hessels

Literaire openingsavond 9000 Boeken

5/11/2021

20:30

Een wervelende openingsavond vol literair plezier, gepresenteerd door Joris Hessels.

Bekijk details

Joris Hessels in gesprek met Uus Knops over 'Een klein afscheid'

6/11/2021

10:00

Een gesprek tussen acteur Joris Hessels, radiopresentatrice Annelies Moons en rouwexperte Uus Knops over hoe je afscheid kan nemen van mensen die er eigenlijk nog zijn.

Bekijk details