Over Harold Fallon

Harold Fallon studeerde af als ir. architect aan de UCL in 2001. Hij richtte samen met Benoît Vandenbulcke het Brusselse architectenbureau AgwA op in 2003, dat vooral focust op openbare projecten voor collectiviteiten. Met succes, want het werk van AgwA werd al vaak gepubliceerd en tentoongesteld. Sinds 2007 is Fallon professor aan de KU Leuven, waar hij doceert en onderzoek doet aan de faculteit Architectuur. Fallon is als medeoprichter van de interuniversitaire onderzoeksgroep In Practice ook mederedacteur van de 'In Practice'-architectuurpublicaties.

Recentste boek

'Buero Kofink Schels – In Practice'

'In Practice' is een reeks architectuurpublicaties die onstond 2019, naar aanleiding van de gelijknamige lezingenreeks in 2018 in de Galérie Opéra in Luik. Initiatiefnemers van het project zijn architecten professor Harold Fallon (KU Leuven) en professor Benoît Vandenbulcke (ULiège), die beiden deel uitmaken van het Brusselse architectenbureau AgwA. Elke uitgave in de serie focust op het ontwerp en ontstaan van een specifiek, spraakmakend gebouw. De boeken bevatten nooit eerder getoonde documentatie, zoals plannen, schaalmodellen, schetsen, foto’s en anekdotes. Het doel van de publicaties is het belang van de bouwwerf in het ontstaansproces van architectuur te benadrukken en te tonen hoe waardevol improvisatie kan zijn tijdens de constructie van een gebouw. De ‘In Practice’-reeks toont met andere woorden hoe het ontwerpproces van een gebouw nog doorloopt tijdens de optrekking ervan. De eerste publicatie in de reeks focust op House D, een villa ontworpen door Philippe Vander Maren en Richard Venlet. De tweede publicatie gaat over het Lichtervelde jeugdcentrum dat ontworpen werd door Raamwerk. Het derde deel zal tijdens 9000 boeken voorgesteld worden en staat in het teken van T.I.A. House 1 + 2, een villa in Almeria aan de Zuid-Spaanse kust dat ontworpen werd door het Duitse Buero Kofink Schels.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Harold Fallon

Harold Fallon in gesprek met RAAMWERK

6/11/2021

15:00

Architecten Harold Fallon, Gijs De Cock, Freek Dendooven en Aslı Çiçek hebben het over de reeks architectuuruitgaven 'In Practice'.

Bekijk details