Over Gorik Goris

Historicus Gorik Goris studeerde geschiedenis aan de KU Leuven en is gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van ingewikkelde historische processen. Hij is adviseur bij historische spektakels en verricht onderzoek naar de Holocaust en oorlogstoestanden in de Kempen. Bovendien is hij ook directeur van het Sint-Dimpnacollege (KOGEKA) in Geel. Onlangs bracht hij 'Machtige minnaars' uit.

Recentste boek

Machtige minnaars

De verborgen vrouwen in het leven van Adolf Hitler. De concubines van de Chinese leider Mao Zedong. De vijfduizend minnaressen van de Spaanse koning Juan Carlos. De avontuurtjes van ‘Monsieur 5 minutes, douche comprise’ en Frans president Jacques Chirac. De verdoken orgieën van Martin Luther King. Het woelige liefdesleven van de Franse koningin Marie-Antoinette. Macht hangt blijkbaar vaak samen met een duivelse zucht naar liefde en seks. Auteur en geschiedkundige Gorik Goris is een absolute autoriteit in historisch onderzoek en adviseur bij historische spektakels. Hij dook in archieven en literatuur en verzamelde de meest stuitende en verrassende feiten over het liefdesleven van enkele grote figuren uit de wereldgeschiedenis.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Gorik Goris

Gorik Goris vertelt over 'Machtige minnaars'

6/11/2021

14:30

Een lezing van historicus Gorik Goris over het buitengewone liefdesleven van enkele bekende figuren uit de wereldgeschiedenis.

Bekijk details