Over RAAMWERK

Gijs De Cock en Freek Dendooven studeerden beiden architectuur aan Sint-Lucas en richtten in 2014 het ontwerpcollectief RAAMWERK op samen met Jon D'haenens. RAAMWERK wil empathische architectuur creëren gekenmerkt door kritisch sociaal, programmatorisch en economisch onderzoek. Daarbij streeft het collectief naar een zekere generositeit in het architecturaal proces, wat resulteert in ruimtes die geclaimd kunnen worden door hun gebruikers. Hun ontwerp voor het jeugdontmoetingscentrum in Lichtervelde is het onderwerp van 'Raamwerk In Practice: Lichtervelde Youth Centre' (2020).

Recentste boek

Raamwerk In Practice: Lichtervelde Youth Centre

In ‘Raamwerk In Practice: Lichtervelde Youth Centre’ is het tweede boek in de 'In Practice'-reeks. In dit boek belichten Bart Decroos and RAAMWERK-architecten Gijs De Cock en Freek Dendooven het ontwerpproces van het jeugdontmoetingscentrum in Lichtervelde. Aan de hand van ongepubliceerde documentatie zoals plannen, schaalmodellen, schetsen, foto's en anekdotes wordt getoond hoe de bouwwerf de architecten toeliet het ontwerpproces verder te zetten tijdens de constructie van het gebouw zelf. Het boek onderzoekt niet enkele het unieke karakter van het project in Lichtervelde maar benadrukt ook de relevantie van constructie in architectuurtheorie en -discours. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen de KU Leuven, ULB en ULiège binnen 'Architecture In Practice', een interuniversitaire onderzoeksgroep die bekijkt hoe individuen hun professionele architectuurpraktijk kunnen betrekken bij academisch onderzoek.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met RAAMWERK

Harold Fallon in gesprek met RAAMWERK

6/11/2021

15:00

Architecten Harold Fallon, Gijs De Cock, Freek Dendooven en Aslı Çiçek hebben het over de reeks architectuuruitgaven 'In Practice'.

Bekijk details