Over De Volksjury

In 2017 begonnen Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck, beiden master in de journalistiek, met de populaire truecrimepodcast 'De Volksjury'. In elke aflevering speculeren Laura en Silke op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken. 'De Volksjury' is de enige podcast van zijn soort in Vlaanderen en trekt maar liefst 30.000 luisteraars per aflevering. In 2021 brachten Silke en Laura bovendien het gelijknamige en succesvolle boek 'De volksjury' op de markt.

Recentste boek

De volksjury

Is een uil in staat om iemand te vermoorden? Hoe moeilijk is het om een gifmoord op te sporen? Wat als je als wetsdokter een lichaam in stukken voor je krijgt? En hoe plan je de perfecte moord? Het zijn maar enkele vragen waar wij, Silke en Laura van de podcast 'De Volksjury', op een geheel eigenzinnige manier een antwoord op proberen te bieden. Als echte armchair detectives gingen we te rade bij onder meer wetsdokter Werner Jacobs, advocaat Jef Vermassen, procureur Ine Van Wymersch, journalist Peter R. de Vries en criminologe Shaireen Aftab. Het resultaat is een bloemlezing van de meest intrigerende moordzaken en verdwijningen van de afgelopen decennia. Denk aan grote zaken zoals Amanda Knox of András Pándy, maar ook meer obscure zaken zoals de moord op Renate Jonkers of pastoor Herman Meert komen aan bod. De Volksjury’ is met maar liefst 30.000 luisteraars per aflevering dé truecrimepodcast in België.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met De Volksjury

De Volksjury signeert

6/11/2021

14:30

Een signeersessie door podcastmakers Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck van hun truecrimeboek 'De volksjury'.

Bekijk details

Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck vertellen over 'De volksjury'

6/11/2021

17:30

Een interview met podcasters Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck door journaliste Annelies Dyck over het succes van true crime.

Bekijk details