Over Benno Wauters

Benno Wauters is leerkracht en freelance redacteur voor Travel Magazine. Hij was een verdienstelijk amateurwielrenner en is de zoon van wijlen VRT sportjournalist Jan Wauters. In het boek '90 Jaar Zesdaagse in Gent' (2012) bundelde hij alles wat de Gentse Zesdaagse, en het pistewielrennen in het algemeen, groot maakte. Naar aanleiding van het WK wielrennen in ons eigenste Leuven vertelt Wauters het verhaal van de 'Belgische regenbogen'.

Recentste boek

Belgische regenbogen

In september 2021 wordt het WK wielrennen in België gereden, tussen Antwerpen en Leuven. Kunnen Wout Van Aert of Remco Evenepoel triomferen? Dan zou dat de 27ste keer zijn dat een Belg wereldkampioen wordt. De laatste is al van 2012 geleden (Philippe Gilbert), de eerste was Georges Ronsse in 1928. Benno Wauters, de zoon van de betreurde Jan, vertelt het verhaal van die 27 Belgische regenbogen. De drie van Merckx en Van Steenbergen, de twee van Maertens, Van Looy, Schotte en Ronsse. En alle andere Belgen die zich met de allermooiste der wielertruien mochten tooien. Schitterende verhalen, opnieuw verteld door de nog levende wereldkampioenen, geïllustreerd met unieke fotografie. Gebundelde, heroïsche wielergeschiedenis in blauw, rood, zwart, geel en groen.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Benno Wauters

Benno Wauters vertelt over 'Belgische regenbogen'

6/11/2021

12:30

Een lezing van wielerfanaat Benno Wauters over Belgische wielericonen die erin slaagden zich met de regenboogtrui te tooien.

Bekijk details