Over Barbara Sarafian

De Gentse actrice Barbara Sarafian startte haar carrière met rollen in films van Greenaway en Coppola. Haar doorbraak kwam met de internationaal gelauwerde film 'Aanrijding in Moscou' (2008). De laatste jaren was ze te zien in tal van topseries, zoals 'In Vlaamse Velden' (2014), 'Beau Séjour' (2017), 'De Dag' (2018), 'Professor T.' (2015–2018) en 'Baptiste' (2019-2021). Momenteel toert ze met de theatershow 'FoKKoF' doorheen Vlaanderen en in oktober bracht ze haar literaire debuut 'Mamy Blue' uit.

Recentste boek

Mamy Blue

Actrice Barbara Sarafian heeft gelukkig veel te vertellen. Over haar jonge jaren in Watervliet toen ze door haar ouders ‘impertinent’ werd genoemd, omdat ze een veeleisend spook was. Over haar rozige, zorgeloze, populaire vriendinnetje Cindy die alles was wat zij niet was, zij die met zuurdesembrood en tamarindesaus naar school ging. Over haar zoektochten om de wereld en in de liefde, een pad dat niet altijd over rozen liep. Over haar alleenstaande-moeder-zijn, als superheld op blote voeten. Maar bovenal vertelt ze over haar moeder, haar Mamy Blue, de niet-geconformeerde kunstenares die problemen probeerde op te lossen met wijsheid en kruiden. Een authentiek, warm en tegelijk buitengewoon levensverhaal in wonderlijke zinnen en gedachten.
Koop het boek
shopping_cart

Evenementen met Barbara Sarafian

Barbara Sarafian leest voor

6/11/2021

16:30

Een voorleessessie van actrice Barbara Sarafian uit haar literaire debuut 'Mamy Blue'.

Bekijk details

Literaire openingsavond 9000 Boeken

5/11/2021

20:30

Een wervelende openingsavond vol literair plezier, gepresenteerd door Joris Hessels.

Bekijk details

Mark Coenen in gesprek met Barbara Sarafian

7/11/2021

12:30

Een gesprek tussen columnist Mark Coenen en actrice Barbara Sarafian over de idiote mannen en sterke vrouwen in hun recente werk 'Alle mannen zijn onnozelaars' en 'Mamy Blue'.

Bekijk details